Monday, June 05, 2006

O filmu.

Jedno má nový film s tím původním z roku 1953 společného – je to velký příběh. Divák se také setká se známými postavami. Tvůrci se snažili zachovat ducha originálu a zároveň mu dodat současný tón, který dnešní publikum důvěrně zná.
„Je to strašné, ale čím hlouběji jsme zkoumali originál, tím víc jsme propadali dojmu, že je prostě dokonalý,“ říká režisér Robin Budd. Souhlasí s ním i scénárista Mathews: „Do originálního snímku jsme se všichni zamilovali.“
Nakonec to vyřešili po svém. Zatímco první film je o holčičce, která se bála dospět, ten jejich je o holčičce, která dospěla předčasně a musí znovu najít své ztracené dětství. Odlišnosti jsou i v některých postavičkách. Zatímco v původním snímku je pronásledovatelem kapitána Hooka krokodýl, v novém je to obrovská chobotnice. Chuť na piráty má však stejnou.
Tvůrčí tým také dlouho debatoval o konci příběhu. Nakonec se rozhodoval mezi dvěma variantami: mezi romantickým vztahem mezi dospělou Wendy a Peterem Panem a návratem tatínka z války.
„Myslím, že jsme se rozhodli správně,“ říká producent Christopher Chase. „Jane projde celým dobrodružstvím, dozví se něco o sobě a když se tatínek vrátí domů, má každý pocit, že se všechno obrací k lepšímu. Je to dobrý, optimistický konec.“