Wednesday, October 04, 2006

UPOZORNĚNÍ !!!

Před prací dle tohoto návodu není nutné řešit v jakém fps máme AVI soubor,pouze je nutné se jí při celkovém zpracování držet.Převést ho můžeme klidně až po spojení.

1. Spojení dvou AVI souborů
Spustíme VirtualDub (dále jen VD) a načteme do něj první CD

Ještě než začneme převádět podíváme se ve "File" a "File information" na dvě věci. První je fps obvykle (25 pro PAL a např. 23,976 pro NTSC) a druhá je "přesná délka filmu" např. 1:15:09.000.A ejhle.Navíc jsem si to trošku stížíl,tím že jsem použil AVI soubor se zvukem s proměnným bitrate tedy VBR.Takže první co musím udělat,je že ve volbě "Video" vybereme "Direct stream copy" a v "Audio" "Full processing mode" a dále v "Compression" - "No compression - PCM". To bude mít za následek,že s videem se při ukládání nic dít nebude,ale zvuk(audio) se plně zpracuje z MP3 s VBR do nekomprimovaného PCM zvuku.Pak už jen stačí zvolit ve "File" - "Save As AVI ..." a dát tomu třeba název filmCD1
To samé provedeme s druhým CD.
Tak, máme tu nyní dva Avi soubory pro spojení.To je ta jednodušší část.Otevřeme ve VD soubor filmCD1 a po otevření znovu použijeme volbu "File" a příkaz "Append Avi segment" a při požadavku na otevření vybereme filmCD2.Tím dojde ke spojení ve VD.Pozor před dalším uložením pomocí "Save As Avi ..." musíme ještě zapnout jak ve "Video" tak i v "Audio" obě volby "Direct stream copy" a pak to teprve uložit třeba jako filmCD1a2.AVI.
Tím máme spojené dvě CD do jednoho AVI souboru.