Saturday, July 08, 2006

Pro začátek bych rád uvedl, že díla J.R.R. Tolkiena si velice vážíme a rozhodně ho nemáme v úmyslu zneuctít ani zneužít pro vlastní slávu a bohatství!



„Kdysi dávno v předaleké galaxii.........“ (Hvězdné války)

„Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky.“ (Red Dwarf)

Určitě všichni znáte tyto a mnoho jiných vzletných frází z drahých amerických filmů a levných britských sit-comů. No a o tom to je. Film PÁR PAŘMENŮ je jich plný. Dialogy narvané oblíbeným stupidním humorem a trapnými kecy. Co víc si přát?

Ne, dobře zas tak hrozné to není. Teď vám nastíním jak tenhle projekt vzniká a plynně přejdu k vlastnímu příběhu. Fajn? Souhlasíte? Jestli ne, tak se ozvěte! Vážně!!!!! No výborně, já věděl, že se domluvíme. Takže ................

Prvotní nápad přišel asi v květnu 2003. To bylo chvíli po prvním projektu a tím byl dabing Ice Age. Bylo to ještě s původním textem. V červenci jsme poprvé s Ondrou začali přepisovat scénář k LOTR-FOTR. Přeskočíme srpen, září, říjen a je to. Od října dabujem, až do ...... (snad konec ledna nebo začátek února 2004). Poslední fází výroby je přidání hudby a počítačová úprava namluvených dialogů (únor/březen 2004, jestli ne dřív) – synchronizace s tím, co říkáme my a co povídají ti magoři ve filmu.